За проекта
Геокешинг е игра в която участниците използват GPS, за да откриват различни предмети/контейнери (наричани геокешове). Най-често поставяните геокешове са във водонепроницаеми контейнери. Контейнерите съдържат дневник и „съкровище“, с незначителна стойност. Най-често играчки или други малки предмети. След като участника запише координатите на предмета, той прави допълнително описание и снимки.
Геокешове
На тази карта са изобразени всички геокешове. Когато потребителят щракне на някой маркер се отваря прозореце "Info Window". Този прозорец съдържа информация за дадения геокеш и изображение на предмета който се търси. Всеки потребител може да види тази карта. Когато потребителят изпълни даден геокеш, той щраква на бутона показан в "Info Window"-а на съответният геокеш, дава оценка на геокеша и изпраща заявка на потребителят, който е създал геокеша. При потвърждение геокешат става некативен и не се показва на картата.
Изтегляне на POI за Google и Garmin
Чрез експортирането на геокешовете като POI, всеки потребител може да ги добави в навигацията си за да има бърз достъп от сегашното си местоположение до всеки от геокешовете.